Customer Data Platform

Customer data platform Opptylab verzamelt gedrag, persoonskenmerken en klantinformatie in één profiel. Direct vanaf het moment dat een individu voor het eerst je website bezoekt.

Benut je de informatie uit customer data platform Opptylab voor segmentatie en personalisatie, dan kun je veel effectiever klanten werven én marketing ROI aantonen.

Bovendien hoef je voor het personaliseren van marketing-communicatie geen data door te sturen naar een extern CMS of marketing automation tool, want die zijn al ingebouwd in Opptylab.

Wat Opptylab onderscheidt van andere customer data platforms

Alles-in-één marketingplatform

  • CDP
  • CMS
  • web analytics
  • email marketing
  • marketing automation software

GDPR-proof data platform

  • Gebruikt alleen first-party en zero-party cookies
  • Je bent zelf eigenaar en beheerder van de data
  • Gegevens staan op Nederlandse servers

Dataverzameling vanaf het allereerste websitebezoek

Set-up samen met een Nederlandstalige marketingstrateeg

Gebruikerstraining(en) door een Nederlandstalige marketingstrateeg

Goed bereikbare Nederlandstalige & Engelstalige klantenservice

Wat je met customer data platform Opptylab kan

Monitor & manage multichannel-campagnes

Customer data platform Opptylab is uitermate geschikt om multichannel-campagnes te monitoren. Het CDP combineert data uit verschillende bronnen, slaat tracking codes op en zet ze om in segmentinformatie en leadscoring en presenteert de gewenste statistieken - zoals het aantal MQLs en SQLs - in een overzichtelijk en gepersonaliseerd analytics dashboard.

Pas één-op-één marketing toe

Omdat Opptylab het customer data platform combineert met marketing automation software en een CMS, kunnen marketeers niet alleen profielen opbouwen, maar direct één-op-één marketing toepassen. Op basis van jouw vuistregels personaliseert Opptylab de inhoud van webpagina's en e-mails automatisch.

Herken trends en scherp buyer personas aan

Als marketeer wil je graag geïnteresseerde webbezoekers aanmoedigen en veranderen in leads. Maar juist deze individuen hebben nog geen gegevens bewust doorgegeven (zero-party data). Ze hebben bijvoorbeeld nog geen formulier ingevuld en hun e-mailadresd doorgegeven.

Gelukkig kun je met behulp van Opptylab aan de slag met impliciete informatie. Zo kun je bijvoorbeeld webbezoekers automatisch laten segmenteren omdat de webpagina’s die ze bezocht hebben erop lijken te wijzen dat ze in een specifiek product of dienst geïnteresseerd zijn. Dit maakt het mogelijk om trends te spotten en inzichten te verkrijgen over je doelgroep. Kun jij je buyer personas aanscherpen om nog effectievere marketingmiddelen te ontwerpen.

Meet marketingresultaat in detail

Als CDP kan Opptylab niet alleen automatisch segmenteren naar productcategorie of buyer persona, maar ook naar aankoopbereidheid. Op basis van impliciete én expliciete data en de door jouw ingestelde regels berekent Opptylab steeds opnieuw een leadscore voor elk profiel.

Het voordeel van deze en andere analytics features is dat je marketingresultaat in detail kan meten.

Bereken marketing ROI

Omdat Opptylab de trackingcode opslaat elke keer als iemand via een social media bericht, online advertentie, affiliate link of offline QR-code op je website komt en alle e-mailinteracties meet, kun je zien welk medium het meeste bijdraagt aan de leadgeneratie en verkoop. Daardoor ben je goed in staat om marketing ROI uit te rekenen en te monitoren.

Plan een live demo

Gratis demonstratie van de software

Je spreekt niet met een verkoper, maar met een marketingstrateeg

De kennismaking is geheel vrijblijvend

Tijdens de eerste kennismaking - op locatie of via een videogesprek - laten onze digitale strategen graag zien wat het customer data platform en de marketing automation software van Opptylab inhoudt en hoe andere bedrijven Opptylab inzetten om met behulp van first-party data hun online marketing te personaliseren.

This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct

Je bericht is verzonden

We hebben je bericht ontvangen en zullen binnen twee werkdagen contact met je opnemen.

Lees overhet goed vergelijken van marketing automation tools.
Of leesWat is een customer data platform?